Latest

Vogue: Why “Scandi-Scot” Style Should Be on Your 2024 Interior Design Moodboard 01.03.2024
Lundies House on Condé Nast Gold List 2024 23.12.2023
GRAS appointed to refurbish the A-listed Malleny House in Balerno 22.12.2023
Competition in Czechia: the municipal library in Česká Lípa 27.11.2023
Natasha Huq as one of the RIAS Live event keynotes 03.11.2023
Our Common Humanity by artist Juli Bolaños-Durman on permanent display at The Royal Edinburgh Hospital 13.10.2023
GRAS interior design project longlisted in Dezeen Awards 2023 12.09.2023
Competition in Czechia: drinking fountain 28.06.2023
GRAS completes an interior project in Edinburgh 16.06.2023
Tim Taylor’s new artwork at Hidden Door Festival 2023 31.05.2023
View all entries
The Cassette
GRAS_TheCassette_byMurdoMcDermid_3-1

The Cassette is the second in a series of retail spaces designed and fabricated by GRAS for the Waverley Mall shopping centre in central Edinburgh. Here, we created an open, bright and stylish new kiosk design that transforms what was once a dark and unused space.

GRAS conceived a carefully curated material palette for the kiosk, including delicate pink timber cladding and a chunky terrazzo worktop made out of reclaimed marble. These features are combined with bespoke elements including a brass frame with discrete integrated lighting and a custom-made neon sign. The Cassette has created a space which is playful in form and redefines its corner of the mall.

Location

Edinburgh, Scotland

Completed

2019

Size/Area

13m²

Type

Commercial

Awards

Creative Edinburgh Awards 2019

Project Lead

Paula Szturc

Surface

Robin Grasby, Altrock

Photography

Murdo McDermid

Fabrication & Installation

Derek Baxter

The Cassette Details

GRAS_TheCassette_byMurdoMcDermid_4
GRAS_TheCassette_byMurdoMcDermid_5-2

Material Focus

  1. Reclaimed marble terrazzo

This brightly hued corner of the mall modestly gestures towards the busy passage of Waverley Steps, emphasising the need for spaces that offer a unique and distinctive visual and tactile experience.

Paula Szturc, Project Lead