Latest

RIBA House of the Year 2021 13.11.2021
EAA Awards 2021 commendation for Treen 28.10.2021
Kyle House receives RIAS Award 2021 07.09.2021
Conservation Architect
We are seeking Conservation Architect 13.07.2021
In conversation with The Modern House 10.03.2021
Lundies House in Dezeen 01.08.2020
View all entries
Ruigh-Aitechain – Glenfeshie Bothy

The Pavilion is a newly built, self-contained three-storey house within the curtilage of Lamb’s House in Leith. Built in the style of the early 18th century with an iconic ogee roof, the Pavilion sits comfortably with recently restored 17th century Lamb’s House and its 2 storey office extension, overlooking the newly formed Renaissance style garden. It has been built with impeccable attention to detail, using locally sourced or reclaimed materials and has been furnished with elegant antique pieces, perfectly in keeping with the house.

To book a stay at Lamb’s Pavilion see: lambspavilion.com

Location

Cairngorms, Scotland

Client

Private

Completed

2016

Type

Residential

Ruigh-Aitechain – Glenfeshie Bothy Details

Lambs Pavilion | Bridal Shoot

Living Room with fireplace.

01 GRA Archive Sketch

Lamb's House South East elevation with the Pavilion at the West corner of reintroduced walled garden. Sketch by Nicholas Groves-Raines.

The Lambs Pavilion | Interiors

Window detail.

The Lambs Pavilion | Interiors

Carefully curated antique furniture.

The Lambs Pavilion | Interiors

Octagonal stairs featuring claret-coloured walls and natural fiber bannister rope, finished with wall and crown knot.

The Lambs Pavilion | Interiors

Lime harling render and slate on the ooge roof.

Material Focus

  1. Flagstone
  2. Untreated Timber
  3. Sandstone Details