Latest

RIBA House of the Year 2021 13.11.2021
EAA Awards 2021 commendation for Treen 28.10.2021
Kyle House receives RIAS Award 2021 07.09.2021
Conservation Architect
We are seeking Conservation Architect 13.07.2021
In conversation with The Modern House 10.03.2021
Lundies House in Dezeen 01.08.2020
View all entries
HRBR
Custom-Lane-x-Studio-Brae-header

HRBR is a custom designed and built retail display installed in the reception of the Custom Lane gallery space and café in Leith. The project’s title references its setting in Edinburgh’s historic harbour district. A modular approach, based on the multiplication of standard cabinet sizes, allows for easy reconfiguration of the display units. A system of movable shelves and trays creates a continuous play of transparency, while the solidity and geometry of the oak storage brings structural stability and visual balance to the freestanding object. Reflective, satin-brass frames contrast beautifully with the matte, naturally ebonised oak, helping to emphasise HRBR’s timeless, minimal aesthetic.

HRBR was developed and fabricated in collaboration with Edinburgh-based maker and designer, Daniel Brophy. It showcases a curated programme of products, artworks and exhibits produced by partners including retailers, designers and makers working in a variety of media.

Location

Edinburgh, Scotland

Client

Private

Completed

2019

Type

Object

Project Lead

Paula Szturc

Ebonised Oak

Daniel Brophy

Photography

Gabriela Silveira
Jaroslaw Mikos

HRBR

HRBR Details

_GS_7437 high resolution

HRBR Residency — Olivia Fiddes

Custom Lane x Studio Brae (13)

HRBR Residency — Studio Brae

Custom Lane x Studio Brae (21)

HRBR Residency — Studio Brae

Custom Lane x Studio Brae (22)

Material Focus

  1. Ebonised oak and brass